Hae
 • Silmukka kiristyy

  Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tulisi tuntea syvää huolta suunnitteilla olevista lasten ja nuorten valvonnan keinoista. Varhaiseen puuttumiseen pitäisi saada uusi keino tunnistamaan ongelmalapsi. Kahden viranomaisen huolestuminen johtaisi ”hälytykseen” (HS 11.9.).

  Ennen kuin

  ...
 • Tunkio

  Helsingin kaupungin kaksi lastensuojelun työntekijää on noussut puolustamaan työtään ja kirjoittavat, kuinka kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten suuri lukumäärä kertoo perheiden pahoinvoinnista (HS 7.9.2010).

  Kirjoittajat moittivat, kun Hesari on julkaissut jutun, jonka aiheena oli

  ...
 • Taistelu tiedosta

  HS sivusi tärkeää asiaa kirjoittaessaan sosiaalihuollon rekisteritietojen oikaisemisen vaikeudesta (30.8.). Mitä tapahtuu, jos lastensuojeluviranomaisen virhekirjaukset perheen oloista ja lapsen tilanteesta siirtyvät tuomioistuimen ratkaisun pohjaksi?

  Yleisissä tuomioistuimissa

  ...
 • Varastettu lapsuus - kaltoinkohtelututkimus

  Ruotsissa on tehty lasten sijaishuoltoa koskeva selvitys.

  SOU 2009:99 on selvityksen osaraportti. Valtion selvitysmiesten on tarkoitus saada tämä haastatteluihin perustuva tutkimus loppuun syksyllä 2011.

  ...

 • Tarkkasilmäinen

  Venäjän lapsiasiainvaltuutettu esittää, että Suomi rikkoo kansainvälisiä sopimuksia suomalais-venäläisten lasten huostaanotoissa.

  Sosiaali- ja terveysministeriön virkamies selittää asiaa toimittajille ja kertoo, että Suomessa on kansainvälisesti korkeatasoinen lainsäädäntö ja että

  ...